Handbok om mentorskap

Handboken följer adepten Adam och mentorn Malin genom mentorskapets olika skeden från start till avslut. Den resonerar kring förutsättningar och roller och vill inspirera till väl fungerande mentorskap till nytta för båda parter och deras respektive organisationer.

Flera böcker i en. Adepten läser från ena hållet och mentorn från det andra. I mitten finns intervjuer med personer i mentorskapets olika roller och information till personer som arrangerar mentorprogram. Boken konkretiserar ett coachande förhållningssätt och värdeskapande hållning och visar på sammanhangets betydelse för lyckat mentorskap och organisationsnytta.

Därför köper vi boken

Jimmy Perholm Almi
Vi rekomenderar boken för att den ger lättsam och bra introduktion till mentorskap som gör att våra mentorer och adepter snabbt kommer igång med sitt mentorskap.

Författarna

Bente Kaj Henrikssonär samhällsplaneraren, arkitekten och formgivaren som drevs av obändig nyfikenhet och sadlade om till organisationskonsult i mitten av 1990-talet. Nu är hon systemiskt inriktad organisationskonsult M Sc. Hon ägnade sig tidigt åt ledarutveckling med mentorstöd. Erfarenheterna sammanfattar hon här på sitt personliga sätt, där pennan fått både skriva, rita och formge.

Gro Laupsa Holm är drama- och samtalspedagogen som en period hade siktet inställt mot teaterscenen. Att stötta människors mod att bestiga och utveckla livets och arbetslivets scen blev mer lustfyllt. Hon jobbar sedan 1995 som organisationskonsult med stöd till ledare och medarbetare och gillar förändringsprocesser på olika systemnivåer. I boken om mentorskap får berättarlusten utrymme.

Vill du glutta lite?

Läs några sidor om du har lust. Ladda hem pdf genom att klicka på ADEPT sidor, MENTOR sidor

Köp boken - så gör du

Genom att klicka på köp visas ett formulär där du ger oss de uppgifter vi behöver.

Du kan också maila din beställning till e-post info@kim-human.org eller ringa författaren direkt, Bente 070 67 57 237 Gro 070 626 73 64 Ange antal, kontaktperson, leverans- och fakturaadress.

Bokfakta

Titel: Handbok om systemiskt mentorskap och mentorprogram i arbetslivet
Förlag: KIM human organisation AB
Hemsida: www.kim-human.org
Författare: Bente Kaj Henriksson & Gro Laupsa Holm. Förord Anna Kamf, sektionschef SPV Sundsvall (adeptperspektivet) och Håkan Sundkvist, IT- och organisationskonsult Systemic Workers Scandinavia AB Göteborg (organisationsperspektivet).
ISBN 978-91-979406-1-0 femte omarbetade upplagan januari 2014.
Antal sidor: 160 Format 130 x 190 mm Vikt 300 g
Pris: 250 kr. Moms 6 % och porto tillkommer

Rabatt

Almi och NFC har specialavtal om rabatt. Klicka på understrykningen för vidare information (pdf). Vid köp av en större mängd böcker - hör av dig så fixar vi mängdrabatt.

Köp våra böcker "Boken om KIM” - en bok om systemsikt utvecklingsarbete KLICKA HÄR
"Handbok om systemiskt mentorskap och mentorprogram i arbetslivet”- KLICKA HÄR
KIM Human Organisation AB  |   Genvägen 3, 865 31 Alnö  |   0706 - 26 73 64  |   info@kim-human.org